PaperToy
Rain Spanjers DDM2C

Oefeningen in de les
In de les hadden we de opdracht gekregen om een kubus, piramide en cilinder te tekenen en op een creatieve manier er iets van maken. Ik had moeite met op ideeën komen, maar met wat hulp van inspiratie op Pintrest ging het al snel een stuk beter.
Onderzoek
Voordat ik begon met keuzes vast stellen begon ik met het maken van een moodboard. Ik had al het idee om iets met de doelgroep kinderen te doen. Na het doen van onderzoek naar papertoys kwam ik er al snel achter dat de felle kleuren mij echt aanspraken, het deed me dan ook aan een snoepwinkel denken. Ik kwam al snel met het idee om een soort schattig diertje te maken dat de mascotte van de snoep winkel is, ik dacht dat een panda wel passend zou zijn omdat ze eigenlijk alleen maar eten de hele dag lang en ook schattig zijn. Omdat snoep ook best doel gericht is op kinderen vond ik het dan ook een goed idee.


Logo
Voor de snoep winkel ging ik ook nog een logo ontwerpen. Ik wist zeker dat ik felle kleuren wou gaan gebruiken omdat dat kinderen meer aanspreekt. Als je naar snoep zelf kijkt is de kleur roze meestal zoet en groen iets meer zuur, daarom heb ik dan ook deze kleuren gekozen om aan te geven dat de winkel veel smaken heeft. Ook is groen en roze samen heel fel wat dan ook kinderen aan zal trekken. De naam Sugar Fuzz heeft te maken met natuurlijk suiker van het snoep en Fuzz komt van meerdere dingen. Fuzz betekend prikkelend zoals zoete drankjes, maar het betekend ook pluis/pluizig wat weer heeft te doen met de mascotte omdat hij een panda is. Ook kan je Fuzz zien als Fuss dat er veel wordt gepraat over snoep en suikerige producten.
Schetsen
Ik begon met schetsen maken om na te denken wat voor soort panda ik wil maken. Ik zat eigenlijk al gelijk te denken aan iets met een strikje of stropdas om het een soort zakelijke twist te geven. In de panda heb ik de kleuren van het logo ook nog verwerkt. Ik heb met kleuren twee verschillende versies gemaakt zodat kinderen ook nog keus hebben.

Proces
Ik was begonnen met eerst een test te maken op papier met een liniaal. Ik had de plekken afgemeten en gekeken hoe groot ik alles wou hebben vergeleken met de rest van het lichaam. 

Toen dit goed ging begon ik met de uitvouw digitaal te maken. De eerste keer dat ik dit had geprobeerd kwam ik er achter dat ik de lijn randen van de benen was vergeten en dat de pootjes op de onder kant de verkeerde kant op wezen.
Toen ik de pootjes had omgedraaid en de lijm plekken had toegevoegd kwam ik er achter dat ik teveel lijm plekken had toegevoegd.

Toen ik die had verwijderd had ik nog een test gedaan van de panda en hij was goed gelukt. Wel had ik moeite met alles goed aan elkaar lijmen omdat ik geen goede lijm had dus had ik ook plakband gebruikt.


Uitvouw
Voor mijn uiteindelijke uitvouw heb ik twee verschillende kleuren gemaakt zodat kinderen ook nog een keuzen hebben, maar het kan ook motiveren om door te sparen voor allebei de kleuren. De fysieke uitvouw heb ik laten printen in de MakerSpace, nadat ik de email had gestuurd was ik er in de pauze nog naar binnen gelopen om te checken of dat het binnen was gekomen en gevraagd wanneer het klaar kon zijn. Toen ik daar was kwam ik er achter dat ik de verkeerde file type had toegevoegd, ik had de email opnieuw gestuurd en het was gelukkig goed gekomen.
Finale Product
Ik had gelijk toen ik thuis kwam die avond de panda in elkaar gezet zodat als er toch nog iets mis ging ik altijd er nog een kon laten printen. Gelukkig was dat niet nodig en is hij mooi gelukt.


Reflectie
Ik had meer schetsen mogen maken en minder snel voor een van mijn eerste keuzes moeten kiezen. Ik ben wel blij met het eindresultaat en heb ook geleerd om beter in 3D te denken, want daar was ik niet goed in. Ook heb ik dit project wel goed nagedacht over dingen die niet het eindproduct zijn, zoals redens voor de naam keuzen of redens voor mijn kleur keuzes. Ik had iets meer de deadline in de gaten mogen houden als het gaat over het maken van deze Behance, ook moet ik er voor zorgen dat ik al mijn files goed georganiseerd houdt zodat ik al mijn werk makkelijker terug kan vinden.

Feedback
In de les had ik vooral feedback gekregen dat ik goed bezig moet blijven met de PaperToy en niet teveel focussen op het logo idee. Ook was ik vergeten om het logo toetenvoegen op de PaperToy zelf, maar gelukkig was dat nog in de ontwerp fase. Verder vond ik het ook moeilijk om goed gemotiveerd te blijven omdat de opdracht niet echt mijn interesse trok, maar toch vond ik het uiteindelijk wel leuk toen ik eenmaal bezig was.


PaperToy
Published:

PaperToy

Published: